ساختمان پیش ساخته
اندیشه ساخت اجزای ساختمانی و خانه های پیش ساخته در آغاز قرن 18 میلادی به وجود آمد ولی تا پیش از قرن نوزدهم واقعیت پیدا نکرد.بعد از جنگ جهانی دوم انگیزه بخشیدن به ساخت و ساز افزایش یافت و همین عامل باعث شد که امروزه در بیش از 90 درصد ساختمان های کشورهای پیشرفته اجزای ساختمانی پیش ساخته و سیستم های خشک به کار رفته است.
در واقع ساختمان پیش ساخته به سازه ای اطلاق می گردد که اجزای آن مانند دیوارها و سقف، در محیط کارخانه تولید و سپس به محل اصلی منتقل شده و روی فونداسیون مناسب مونتاژ می شوند. فونداسیون این ساختمان ها نیز می تواند در محیط کارخانه ساخته شده و یا در محل پروژه احداث گردد.
ساختمانهای پیش ساخته از لحاظ مصالح مورد استفاده به گروه های مختلفی از قبیل فولادی (فلزی)، چوبی، بتنی، پی وی سی (pvc) و … تقسیم می شوند که هرکدام مزایا و معایب خاص خود را دارند.
این ساختمان ها را از نظر روش ساخت می توان به زیر گروه های متفاوتی به صورت زیر تقسیم کرد:
1. ماژولار: اجزای این ساختمان ها به صورت سه بعدی در محیط کارخانه ساخته شده و سپس برای نصب به محل مورد نظر منتقل شوند.
2. خانه های پنلی (panalized) : خانه های پنل شده، خانه هایی دو بعدی هستند که تا حدی در محیط کارخانه ساخته شده و سپس به محل مورد نظر جهت ساخت و مونتاژ منتقل می شوند.
3. خانه پیش ساخته ترکیبی (Hybrid prefab) : این خانه ها ترکیبی از دو حالت قبل هستند. یعنی با توجه به شرایط طرح و محل مونتاژ می توان این خانه ها را در محل مورد نظر نصب کرد.
این ساختمان ها را می توان در کاربری های مختلفی طراحی و اجرا کرد. از جمله این ساختمان ها می توان ساختمان پیش ساخته مسکونی، اداری، فرهنگی، گردشگری، سرایداری، امدادی و … را نام برد.
موارد کاربرد این خانه ها نیز بسیار گسترده است که از انواع آن می توان دفتر کارگاه ها، نمازخانه ها، سالن اجتماعات، مدارس، انبار، اتاقک های نگهبانی، اتاق قدرت و موتورخانه، نمایشگاه، کمپ های اضطراری، زلزله و سیل، سرویس های بهداشتی، ساختمان های موقت، آزمایشگاه و … نام برد.
از مزایای این ساختمان ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. افزایش سرعت ساخت و اجرا
افزایش سرعت ساخت و اجرای ساختمان از اصلی ترین مزیت های ساختمان های پیش ساخته نسبت به ساختمان های سنتی، سرعت بالای ساخت و آماده سازی آن ها است. تولوس این اطمینان را به شما می دهد که ساختمان پیش ساخته خود را ظرف مدت 1 ماه از زمان قرارداد به شما تحویل داده و در مدت زمان 24 ساعت آن را در محل پروژه نصب نماید.
2. کاهش عوامل غیر قابل کنترل
عواملی نظیر شرایط جوی و آلودگی هوا می توانند در فرایند ساخت و ساز تاثیر بگذارند. شرایط جوی نامناسب می تواند روی ایمنی و بهره وری کارگران نیز تاثیر بگذارد. اما در ساختمان های پیش ساخته با توجه به این که ساخت در محیط کارخانه صورت می گیرد، این مشکلات را نخواهد داشت.
3. کیفیت و دوام بالا
به دلیل اینکه اجزای ساختمان های پیش ساخته در محیط کنترل شده کارخانه ساخته می شوند، کیفیت و دوام این ساختمان ها در مقایسه با ساختمان های سنتی بیشتر است.
4. کاهش هزینه ها
با توجه به این که در ساخت ساختمان های پیش ساخته از نیروی انسانی کمتری استفاده می شود و همچنین مدت زمان ساخت کوتاهی که دارند، هزینه های ساخت در مقایسه با نوع سنتی ساختمان به شدت کاهش می یابد.
5. امکان جابجایی ساختمان
اجزای ساختمان پیش ساخته را می توان به راحتی جدا کرد و به مکانی دیگر منتقل کرد. این ویژگی این امکان را فراهم می کند که در صورت فروش زمین و تمایل به جابجایی محل زندگی، می توان این ساختمان را بدون آسیب به محل جدید منتقلکرد.
6. مقاومت در برابر زلزله
از عوامل خرابی ساختمان در زلزله می توان به وزن آن اشاره کرد، هرچقدر وزن ساختمان کمتر باشد مقاومت در برابر زلزله افزایش می یابد. در نتیجه با توجه به کاهش وزن در ساختمان های پیش ساخته، مقاومت در برابر زلزله نیز در این سازه ها افزایش می یابد.
7. بهینه تر شدن مصرف انرژی
عایق مناسبی که در این ساختمان ها به کار می رود، چه در در و پنجره و چه در دیوار موجب کاهش مصرف انرژی و همچنین کاهش هدر رفت انرژی می گردد. با توجه به این که منابع انرژی در حال کاهش هستند، این امر می تواند یکی از مهمترین مزایای این ساختمان ها باشد.
8. استحکام متریال استفاده شده در ساختمان های پیش ساخته
به دلیل عایق بندی مناسب این ساختمان ها، متریال و مصالح استفاده شده در آن در مقابل شرایط مختلف آب و هوایی مقاوم هستند و آسیب نمی بینند.
9. قابلیت بازیافت مصالح ساختمانی
اکثر مصالح و متریال مورد استفاده در ساختمان های پیش ساخته قابلیت بازیافت و استفاده مجدد در ساختمان جدید را دارا هستند. اما در ساختمان های مرسوم بتنی این امکان فراهم نیست و تخریب آن ها به محیط زیست آسیب می رساند.
10. دوستدار محیط زیست
شاید بتوان گفت مهم ترین مزیت این ساختمان ها طبیعت دوست بودن آن ها است. این ساختمان ها با توجه به اینکه بسیار سبک هستند، قابلیت جابجایی دارند و همچنین نیاز به برداشتن خاک خاک بستر و یا همسطح کردن آن ندارند، به محیط زیست آسیبی نمی رسانند و کاملا مناسب استفاده در منابع طبیعی و بکر می باشند.
این ساختمان ها به زمینی که روی آن قرار می گیرند فشار چندانی وارد نمی کنند و نیاز به هیچ حفاری ای ندارند.
مجموعه شرکت های مهندسی شالوده با برند تولوس از قابلیت های بی شمار این ساختمان ها غافل نشده و از این مزیت ها به خصوص طبیعت دوست بودن آن ها برای ساخت ساختمان و نصب آن در مناطق بکر بهره می برند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان با شماره 09120678559 یا 01734534140 تماس حاصل فرمایید.